Kraj mého srdce


Moravskoslezský kraj je místo, kde to mám rád a kam se vždy rád vracím i z dalekých cest. Užijte si kraj i svět mýma očima

Jakost
0

Naprosto šílený koncert kapely Jakost, aneb legenda se vrátila…

Text a foto v rubrice Fotogalerie

Nadšenci tvrdé rockové muziky a fanoušci kapely Jakost, kteří se kdysi svíjeli pod různými pódii hlavně v Ostravě-Hrabové, dlouhá desetiletí neslyšeli své oblíbené sklady, jako Krysa Vasilisa, Traktor nebo Zabijačka… To vše se mělo změnit (a nakonec také změnilo) 23. června roku 2018. Ten den se z hřiště místního, tedy hrabovského, Sokola stalo něco, co připomínalo jen o něco málo známější Colours of Ostrava. Na dvou pódiích (tedy moderně „stejdžích“) se střídalo celkem sedm kapel (dnes formací) a opravdu to připomínalo něco jako Woodstock (kde sice nikdo nebyl, ale všichni přesně vědí, jaké to tam je) nebo již zmíněné Colours of Ostrava (kde byli všichni, ale druhý den si to stejně nikdo nepamatuje).

Dnešní svět, to je prostě doba velkých návratů. Ožil Michal David i Helena Vondráčková. Elán už dvacet let končí a stejnou dobu dává svůj poslední koncert. Tak proč by neožila také Jakost? „Kapela vznikla na začátku osmdesátých let,“ vzpomíná Pavel Koutný, alias Kvedlik, který spolu s bratrem Františkem stojí za návratem Jakosti na pódia. „Zkoušeli jsme tenkrát, kde se dalo, protože z domu nás většinou rodiče s tím kraválem vyhnali. Nejčastěji jsme hráli v hospodě U Lípy, dodnes vím, že se do „pekla“ pod jevištěm vejde 61 osob, včetně kapely. Ale více se ptej mého bráchy, ten to všechno začal…“ Pavel měl několik muzikantských snů: hrát na bicí, hrát U Lípy, hrát pro lidi, hrát na pořádném pódiu. Vše se mu postupně plnilo a to poslední právě onu sobotní noc na hřišti v Hrabové.

Ten koncert byl slovníkem členů kapely doslova a do písmene „šílený“. A to znamená, že naprosto skvělý…

Lidi šíleli. Jakost jim už chyběla

Zahrála i kapela Hesy Lesy

František zvaný Fery

František, zvaný Fredy

Bylo to odpoledne plné energie

Bylo to odpoledne plné energie

Jakost až na kost…

Legenda je zpátky

Vložte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..