Kraj mého srdce


Moravskoslezský kraj je místo, kde to mám rád a kam se vždy rád vracím i z dalekých cest. Užijte si kraj i svět mýma očima

0

Kostelíkem v Ostravě-Hrabové zněla díla klasiků. Lidé přišli na novoroční koncert.

Text a foto v rubrice Aktuality, Fotogalerie

Dřevěný kostelík v Ostravě-Hrabové se stal opět místem skvělého kulturního zážitku. Prostory, které ještě dopoledne, jako každou neděli, patřily pravidelné bohoslužbě, se odpoledne změnily v koncertní sál. Do Hrabové přijeli posluchači Lidové konzervatoře a rozezněli dřevěný kostelík hudbou a zpěvem. Kostelem svaté Kateřiny Alexandrijské se linula díla klasiků a také známé sakrální skladby. Nechyběla ani slavná Ave Maria.

Kostelík v Ostravě-Hrabové se stal opět místem skvělého kulturního zážitku.

Hrabová je dnes jedním z ostravských obvodů, tedy součást průmyslového města, nicméně si stále zachovává svůj venkovský ráz. A právě její dřevěný kostelík se stává provizorním, přesto stále zajímavějším prostorem pro důstojné kulturní pořady.
A díky místní kulturní komisi se tak do obce, která letos slaví 720 let, vrátil po mnoha letech i novoroční koncert. „Věříme, že příště už budeme moci říkat, že jde o tradiční novoroční koncerty,“ uvedl Miroslav Houžvička z kulturní komise a dodal, že i v samotném kostelíku se zcela jistě odehraje brzy další kulturní akce.

Na housle zahrála svým spoluobčanům i Jana Václavíková, která v Hrabové žije.

Svatá varhanice? Nikoliv, to jen ozdobení vánoční stromek v kostelíku svaté Kateřiny Alexandrijské vytvořil svatozář kolem paní varhanice.

Klasický zpěv se do dřevěného kostelíku prostě hodí…

Obyvatel Hrabové si novoroční koncert užili.

Vložte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..